HDZ

Ožu
30

Zbog nesposobne Vlade ništa od posla za 300-njak Osječana!
Ispis
PDF

Politički tajnik HDZ-a Osijek i vijećnik u GV Grada Osijeka, Milan Opačak, održao je 28.03.2014. godine konferenciju za medije ispred Zavoda za zapošljavanje u Osijeku na temu ukidnja sredstava za poticanje zapošljavanja koje je najavio ministar Mirando Mrsić te naknadnu izjavu premijera Milanovića kako se iste ne ukidaju.

Ožu
14

JAVNI RADOVI ZA OSJEČANE!
Ispis
PDF

Milan Opačak, vijećnik u Gradskom vijeću grada Osijeka održao je danas press konferenciju ispred Zavoda za zapošljavanje u Osijeku na temu mjere „Javnih radova“.

Opačak je naglasio: …“što se tiče nezaposlenosti grad Osijek, nalazi se u kaotičnoj situaciji jer je u Osijeku oko 10900 nezaposlenih, a u Osječko-baranjskoj županiji oko 40600 nezaposlenih osoba. Jako je teško u današnje vrijeme stvoriti nova radna mjesta, ali što nas sprječava da iskoristimo sve one mjere i programe koji nam se nude. Naime, niti jedna Gradska uprava do sada nije koristila ovu mjeru za poticanje zapošljavanja, a stava sam da Grad Osijek nema pravo propustiti niti jednu mjeru ili subvenciju koja može pomoći pri zapošljavanju njegovih sugrađana, bili to kratkotrajno zapošljavanje što je socijalna mjera ili dugoročno zapošljavanje.

Ožu
08

HDZ TO Sarvaš darivao pripadnice ljepšeg spola!
Ispis
PDF

Na međunarodni dan žena, koji se tradicionalno obilježava 08. ožujka svake godine, HDZ TO Sarvaš je darivao pripadnice ljepšeg spola prigodnim poklonima.

Predsjednica TO Sarvaš, Ivana Davidović istaknula je kako je položaj žena, iako drastično bolji nego prije 20-ak godina, i dalje nedovoljno izjednačen sa položajem muškaraca u društvu. Takav trend se ponajviše vidi u ruralnim sredinama i tu je zadaća svake žene, pogotovo one u politici da taj trend sustavno mijenja kako bi se dovelo do potpunog izjednačenja statusa žena i muškaraca u društvu po pitanju poslova, plaća, politike i ostaloga.

Velj
24

Mladež HDZ-a Osijek- besplatne instrukcije za maturante!
Ispis
PDF

Promjenom vodstva Mladeži HDZ-a grada Osijeka, Mladež je doživjela svoj preporod, a ekipa pod vodstvom predsjednika Ivana Radića već se odavno u Osijeku, ali i šire dokazala kao najaktivnija i najbrojnija mladež jedne političke stranke.

I dok su u prošlosti Mladež vodili osobe koje su stavljale svoj osobni probitak na prvo mjesto, a danas te iste krase naslovnice nekih drugih političkih stranaka, promjenom vodstva, došlo je do promjene i mentaliteta, te se danas MHDZ Osijek bavi svim aspektima društva, od socijalnog, humanitarnog, gospodarskog, sportskog pa i obrazovnog aspekta.

Jedan od zasigurno najboljih projekata koji je ikada pokrenut u Osijeku su besplatne instrukcije za maturante, a Mladež HDZ-a Osijek ih organizira drugu godinu za redom!

Prve godine pripreme je prošlo više od 200 polaznika, a ove godine ih je još više, te ih je preko 300 što dokazuje kvalitetu predavača, ali i općenito dobru organiziranost priprema, termina i materijala.

Većina predavača je upravo iz redova Mladeži što dokazuje snagu same Mladeži, a na što smo iznimno ponosni.

S obzirom na prosječnu cijenu instrukcija od 1000 kn po predmetu, sa 300 polaznika ove godine, Mladež HDZ-a je ukupno roditeljima i polaznicima uštedjela ogromnih 300 000 kn!

Uz malo truda, volje i organizacijskih sposobnosti, ovaj projekt je zaživio, a u njegovu provedbu i narednih godina ne sumnjamo ni najmanje, jer su ovakvih projekti potvrda onoga što Mladež i tvrdi, a to je da politika mora služiti narodu, a ne narod politici!

Velj
12

Osnivanje HDSSB-a bio je samo paravan za provedene kriminalne radnje!
Ispis
PDF

"Konačno treba imenovati i kazniti krivce za propast 103 osječke tvrtke, za 20.000 Osječana koji su ostali bez posla u kriminalnoj pretvorbi i privatizaciji o kojoj se šuti već 20 godina! Vrijeme je da nadležne institucije počnu raditi svoj posao!" izjavio je na današnjoj konferenciji predsjednik HDZ-a GO Osijek, Damir Kramarić!

Sij
25

Potpora Gradske uprave poduzetnicima!
Ispis
PDF

Na današnjoj konferenciji za medije, politički tajnik GO HDZ-a grada Osijeka i gradski vijećnik Milan Opačak, uputio je inicijativu gradskoj upravi Grada Osijeka putem koje bi Grad kao institucija sufinancirao projektnu dokumentaciju poduzetnicima koji bi aplicirali na EU fondove.

Time je osječki HDZ dao još jednu kvalitetnu inicijativu kroz koju se pokušava pokrenuti posrnulo gospodarstvo Osijeka, ali i pomoći u snalaženju pri administraciji EU, koja je po pitanju fondova i odobravanja sredstava iz istih, iznimno složena.

Natječaj koji je raspisalo Ministarstvo poduzetništva i obrta, djelomično se financira iz Fonda EU za regionalni razvoj nudi dvije potpore, jednu za jačanje gospodarske aktivnosti malog i srednjeg poduzeća te drugu za projekte obnove tvornica i strojeva te jačanje kapaciteta u turizmu.

Milan Opačak je pojasnio kako projektna dokumentacija može dosegnuti troškove čak i do 150 000 kuna, te predlaže da Grad Osijek pomogne poduzetnicima bespovratnim sredstvima za izradu projektne dokumentacije u maksimalnom iznosu od 25 000 kuna.

Ustvrdio je kako grad treba biti partner poduzetnicima u projektima koji donose novu vrijednost i razvoj grada, pa će HDZ idućega tjedna zatražiti razgovor s nadležnim gradskim dužnosnicima, kako bi im izložili ovu inicijativu.

Grad bi ovim putem stvorio partnerske odnose sa poduzetnicima , a oni bi Osijeku donijelo novu vrijednost i prijeko potreban razvoj!

Sij
20

MHDZ Osijek: Besplatne instrukcije za maturante
Ispis
PDF

Na današnji dan, s početkom u 10:00 h u stranačkim prostorijama, predsjednik Mladeži GO HDZ-a Osijek gospodin Ivan Radić održao je press konferenciju na temu „Besplatna priprema maturanata za državnu maturu“.