HDZ

Tra
22

HDZ Višnjevac darivao sugrađane za Uskrs

19. travnja 2014. - na Veliku Subotu, Članovi TO HDZ - a Višnjevac darivali su mještane pisanicama i slatkišima uz što su im podijeljene i prigodne uskrsne čestitke u ime naše stranke.

Tra
22

HDZ T.O. Donji grad darivao sugrađane za Uskrs

Ove godine, već tradicionalo, na Veliku subotu T.O. HDZ-a Donji grad je bio aktivan i čestitao svojim sugrađanima uskrs uz prigodne darove. Paralelno sa održavanjem velike akcije Mladeži HDZ-a na glavnom gradskom trgu, Temeljni ogranak Donji grad organizirao je štand na Trgu bana Josipa Jelačića na kojem su se okupili članovi i svojim sugrađanima i prolaznicima čestitali nadolazeći uskrs uz podjelu čokolade.

Donjograđani su sa rado prilazili štandu i primali čestitke i darove od okupljenih članova. Čestitke i lijepe želje svojim sugrađanima su podijelili i predsjednik Vijeća gradske četvrti Donji grad prof.dr.sc.Željko Vranješ i podpredsjednik vijeća G.Č. Donji grad i predsjednik T.O. HDZ-a Donji grad gosp. Frano Barać. Kako je interes i odaziv sugrađana bio veliki darovi su brzo podijeljeni, a donjograđani su bili izrazito zadovoljni time što su ih osobno posjetili njihovi predstavnici gradske četvrti Donji grad.

Tra
20

Zekin trg u organizaciji MHDZ-a Osijek

Mladež HDZ-a grada Osijeka drugu godinu za redom organizirala je Uskršnje dane - niz humanitarnih akcija tjedan pred sam Uskrs.

Dobrovoljno darivanje krvi, teološko predavanje i kao zadnju aktivnost humanitarnu akciju pod nazivom "Zekin trg"!

Zekin trg je niz igraonica u kojima su danas na Trgu Ante Starčevića uživali naši najmlađi sugrađani. Oslikavanje pisanica, bojanje zeka i jaja, traženje pisanica i čokoladnih zečeva te Uskršnja utrka, sve su to aktivnosti koje su zabavile mališane!

Osim tih aktivnosti Mladež je organizirala i humanitarnu podjelu slastica putem koje su se prikupljala sredstva.

Akcija je bila iznimno uspješna te su se prikupljenim sredstvima kupile tradicionalne namirnice koje se koriste za Uskrs, te su se iste podijelile u čak 20 obitelji.

Sretan Uskrs svima!

Ožu
30

Zbog nesposobne Vlade ništa od posla za 300-njak Osječana!

Politički tajnik HDZ-a Osijek i vijećnik u GV Grada Osijeka, Milan Opačak, održao je 28.03.2014. godine konferenciju za medije ispred Zavoda za zapošljavanje u Osijeku na temu ukidnja sredstava za poticanje zapošljavanja koje je najavio ministar Mirando Mrsić te naknadnu izjavu premijera Milanovića kako se iste ne ukidaju.

Ožu
14

JAVNI RADOVI ZA OSJEČANE!

Milan Opačak, vijećnik u Gradskom vijeću grada Osijeka održao je danas press konferenciju ispred Zavoda za zapošljavanje u Osijeku na temu mjere „Javnih radova“.

Opačak je naglasio: …“što se tiče nezaposlenosti grad Osijek, nalazi se u kaotičnoj situaciji jer je u Osijeku oko 10900 nezaposlenih, a u Osječko-baranjskoj županiji oko 40600 nezaposlenih osoba. Jako je teško u današnje vrijeme stvoriti nova radna mjesta, ali što nas sprječava da iskoristimo sve one mjere i programe koji nam se nude. Naime, niti jedna Gradska uprava do sada nije koristila ovu mjeru za poticanje zapošljavanja, a stava sam da Grad Osijek nema pravo propustiti niti jednu mjeru ili subvenciju koja može pomoći pri zapošljavanju njegovih sugrađana, bili to kratkotrajno zapošljavanje što je socijalna mjera ili dugoročno zapošljavanje.

Ožu
08

HDZ TO Sarvaš darivao pripadnice ljepšeg spola!

Na međunarodni dan žena, koji se tradicionalno obilježava 08. ožujka svake godine, HDZ TO Sarvaš je darivao pripadnice ljepšeg spola prigodnim poklonima.

Predsjednica TO Sarvaš, Ivana Davidović istaknula je kako je položaj žena, iako drastično bolji nego prije 20-ak godina, i dalje nedovoljno izjednačen sa položajem muškaraca u društvu. Takav trend se ponajviše vidi u ruralnim sredinama i tu je zadaća svake žene, pogotovo one u politici da taj trend sustavno mijenja kako bi se dovelo do potpunog izjednačenja statusa žena i muškaraca u društvu po pitanju poslova, plaća, politike i ostaloga.

Velj
24

Mladež HDZ-a Osijek- besplatne instrukcije za maturante!

Promjenom vodstva Mladeži HDZ-a grada Osijeka, Mladež je doživjela svoj preporod, a ekipa pod vodstvom predsjednika Ivana Radića već se odavno u Osijeku, ali i šire dokazala kao najaktivnija i najbrojnija mladež jedne političke stranke.

I dok su u prošlosti Mladež vodili osobe koje su stavljale svoj osobni probitak na prvo mjesto, a danas te iste krase naslovnice nekih drugih političkih stranaka, promjenom vodstva, došlo je do promjene i mentaliteta, te se danas MHDZ Osijek bavi svim aspektima društva, od socijalnog, humanitarnog, gospodarskog, sportskog pa i obrazovnog aspekta.

Jedan od zasigurno najboljih projekata koji je ikada pokrenut u Osijeku su besplatne instrukcije za maturante, a Mladež HDZ-a Osijek ih organizira drugu godinu za redom!

Prve godine pripreme je prošlo više od 200 polaznika, a ove godine ih je još više, te ih je preko 300 što dokazuje kvalitetu predavača, ali i općenito dobru organiziranost priprema, termina i materijala.

Većina predavača je upravo iz redova Mladeži što dokazuje snagu same Mladeži, a na što smo iznimno ponosni.

S obzirom na prosječnu cijenu instrukcija od 1000 kn po predmetu, sa 300 polaznika ove godine, Mladež HDZ-a je ukupno roditeljima i polaznicima uštedjela ogromnih 300 000 kn!

Uz malo truda, volje i organizacijskih sposobnosti, ovaj projekt je zaživio, a u njegovu provedbu i narednih godina ne sumnjamo ni najmanje, jer su ovakvih projekti potvrda onoga što Mladež i tvrdi, a to je da politika mora služiti narodu, a ne narod politici!